APŽVALGA: SALDAUS STALO TENDENCIJOS 2015
Saldaus stalo idėja, tikriausiai, yra viena smagiausių užduočių vestuvių planavimo procese. Šiandien kepėjai, konditeriai ir visi kiti saldėsių gamintojai, gali nustebinti ne tik skanėstų įvairove, tačiau ir pateikimu, papuošimais bei įvairiausiais skoniais. Nuo įvairiausių tirpstančių burnoje saldainių, iki egzotiškiausio skonio skanėstų, kurie pamalonins ne tik gomurį, tačiau ir prikaustys žvilgsnį. Kaip ir vestuvinės suknelės, gėlės ar spalvos, taip ir saldus stalas turi savo tendencijas, kurios kinta bėgant laikui. Siūlome jums susipažinti su saldžiausiomis 2015 metų saldaus stalo tendencijomis!
„Macarons“
„Food Projects” nuotraukos
Viena karščiausių šių metų saldaus stalo tendencijų, tai prancūziški skanėstai Macarons. Jeigu kada lankėtės Paryžiuje, tikriausiai žinote kas tai per saldėsis. Jeigu ne, mes jus supažindinsime! Tai fantastiški, burnoje tirpstantys, spalvoti baltyminiai skanėstai, kurie įspūdingi ne tik savo skoniu, tačiau ir rafinuota išvaizda. Vien žvelgiant į šiuos saldėsius, jaučiamas aristokratiškas Prancūzijos dvelksmas. Ant saldaus vestuvių stalo šie mažyliai pasirodo vis dažniau, o variacijų kaip juos patiekti yra begalės, kaip ir skirtingų skonių. Nuo šokoladinių ir vanilinių, iki egzotiškų mangų ar pistacijų. Patiekite juos įvairiuose stikliniuose induose su dangčiais, naudokite vintažo elementus bei gėles. Tiesiog pasikliaukite savo kūrybiniais instinktais!
Keksiukai
„Keksiukų pasaulis” nuotrauka
Nors keksiukai anokia čia naujiena, tačiau jie vis dar ant bangos ir šiais metais. Keksiukus jaunavedžiai pamilo ne šiaip sau. Jie ne tik skanūs, tačiau ir labai išvaizdūs. Kalbant apie keksiukus yra ir dar daugiau privalumų. Galite pasirinkti daugybę skirtingų skonių bei spalvų, o papuošimų asortimentas jus tiesiog nustebins. Ką jau kalbėti apie estetinį vaizdą! Fantastiški keksiukų bokštai atrodo elegantiškai ir stilingai, o juos skanauti yra be proto paprasta. Keksiukai tvirtai yra užsiėmę savo poziciją saldaus stalo tendencijų saraše, o jaunieji vietoj didžiulių, daugiaaukščių tortų, mieliau renkasi šiuos stilingus gražuolius.
Cake pop ir Lollipops
„Keksiukų pasaulis” nuotrauka
Šie skanėstai ant pagaliukų, taip pat yra viena karščiausių tendencijų šiais metais. Cake pop skanėstai, tai pyrago kamuoliukai, panardinti į glaistą ir užmauti ant pagaliuko. Super išradinga ir pakankamai šviežia idėja, kuri tikrai sužavės vestuvių svečius. Estetiškai jie taip pat atrodo dieviškai gražiai! Galite pasirinkti skirtingų spalvų ir skonių glaistus, o savo saldų stalą paversti žaisminga ir stilinga saldumynų erdve. Lollipops‘ai taip pat yra skanėstai ant pagaliuko, tačiau tai ne pyrago kamuoliukai, o tiesiog saldainiai ant pagaliuko. Su šiuo skanėstu taip pat galite improvizuoti. Rinkitės skirtingus skonius, spalvas, formas. Įkomponuokite gėlių ar kitokius ornamentus. Jeigu siekiate sužavėti svečius, patikėkite, su šiais saldėsiais jie tikrai sugrįš į vaikystę! O kas nenorėtų ten nukeliauti?
Nuogas tortas
„Liu Paty” nuotrauka
Naked cake, vadinamasis nuogas tortas, tiesiog įsitvirtino pačioje saldaus stalo tendencijų viršūnėje. Labai populiarus, labai geidžiamas ir labai skanus! Taigi, kas yra tas nuogas tortas ir su kuo jis valgomas? Nuogas tortas, tai toks tortas, kurio paviršius nėra dengiamas jokiu glajumi, cukraus mase ar storu grietinėlės sluoksniu. Šio torto sudėtį mes tiesiog galime matyti iš išorės, t. y. galime matyti biskvito sluoksnius, visus pertepimus ir kitus akivaizdžius ingridientus. Nuogas tortas puošiamas šviežiomis uogomis, gėlėmis, įvairiausiais žodžiais ar figūrėlėmis. Viskas priklauso tik nuo jūsų fantazijos! Ši vestuvio torto idėja, drąsiai išstumia populiariausius vestuvinius tortus su saldžiausiais glajais ir grietinėle. Pasaulyje sparčiai populiarėjanti natūralumo idėja, plinta ir vestuvių industrijoje, todėl jeigu norite jog jūsų vestuvės alsuotų gyvybe, gamta bei natūralumu, nuogas tortas – tobulas pasirinkimas!
Pirmoji nuotrauka – „Food Projects”